A+O fonds Gemeenten: Hoe de escaperoom gedrag inzichtelijk en bespreekbaar maakt

Samen puzzels oplossen om binnen een bepaalde tijd uit een kamer te ontsnappen. Dat is kort gezegd een escaperoom.

Leuk als teamuitje, maar bij de gemeente Haarlem óók een manier om tot verandering en beter functionerende teams te komen. Charlotte Puyman is community manager Talent, Ontwikkeling en Mobiliteit (TOM): “We gebruiken de escaperoom om collega’s met elkaar in gesprek te laten gaan over hun rol en gedrag binnen het team. Doordat ze opdrachten onder tijdsdruk moeten uitvoeren, zie je goed hoe een afdeling met elkaar samenwerkt. Handig voor de leidinggevende, maar ook voor collega’s. Mensen herkennen elkaars én eigen gedrag in de nabespreking.”

Lees hier het hele artikel in het A + O fonds gemeenten magazine.