Ik heb last van claustrofobie, kan ik dan meedoen?

Bij een normale escaperoom heb je het spel uitgespeeld als de code van de deur hebt. Onze escaperoom is meer een ‘escape game’ dan een ‘escape room’. Het woord ‘room’ klopt eigenlijk niet. Bij ons gaat het erom of je als team alle puzzels op tijd kunt oplossen. De uiteindelijke oplossing heeft niets te maken met de deur van de ruimte, of de ruimte zelf. De deur gaat niet op slot, de ruimte wordt niet donker gemaakt, en je mag op elk moment stoppen of de ruimte uit.

De mobiele escaperoom is overal op te bouwen. Dit heeft als voordeel dat de ruimte voor onze escaperoom niet zoveel uitmaakt. We zitten vaak in een vergaderzaal of een kantoorruimte in het gebouw van de opdrachtgever. De wetenschap dat je in een bekende ruimte zit binnen je eigen of een bekend gebouw is vaak ook geruststellend voor mensen met claustrofobie.

Inmiddels hebben we meerdere keren met mensen het spel gespeeld die last hadden van claustrofobie. Dit verliep zonder problemen. Mochten er toch vragen of zorgen zijn, laat het dan vooral weten. We kunnen van tevoren aan deelnemers laten zien hoe de ruimte eruit ziet. We kunnen ook de deur van de ruimte open laten staan als dit op prijs wordt gesteld. Met andere woorden: We denken graag met jullie mee.