Tips om in beweging te komen

Op het Grootste Kennisfestival van Nederland in Deventer, hebben we mensen gevraagd om zichzelf en anderen te inspireren. Met zoveel goede sprekers en workshops is het verleidelijk om vooral te luisteren. Echte verandering ontstaat natuurlijk pas als je in beweging komt. Daarom hebben de bezoekers zichzelf en elkaar tips gegeven hoe je in beweging komt.

De leukste tip, afkomstig van InteraktContour, was: “LEEF! Wil je vertrouwd worden? Werk dan zelf ook vanuit vertrouwen en vertrouw de ander!” En hiermee hebben ze een gratis Escape Room gewonnen voor hun team.

Eervolle vermeldingen die ons aan het lachen of denken hebben gezet:

Draai 2 dagen zonder bedrijfsregels. En neem lachend afscheid van de top 3 ‘debiele’ regels. Want het gaat toch goed zo!

Jij bent de baas niet, maar iedereen moet denken van wel.

Blijf altijd een minuut langer dan nodig op de wc zitten.

Alle 192 tips lees je in de presentatie hieronder:

A+O fonds Gemeenten: Hoe de escaperoom gedrag inzichtelijk en bespreekbaar maakt

Samen puzzels oplossen om binnen een bepaalde tijd uit een kamer te ontsnappen. Dat is kort gezegd een escaperoom.

Leuk als teamuitje, maar bij de gemeente Haarlem óók een manier om tot verandering en beter functionerende teams te komen. Charlotte Puyman is community manager Talent, Ontwikkeling en Mobiliteit (TOM): “We gebruiken de escaperoom om collega’s met elkaar in gesprek te laten gaan over hun rol en gedrag binnen het team. Doordat ze opdrachten onder tijdsdruk moeten uitvoeren, zie je goed hoe een afdeling met elkaar samenwerkt. Handig voor de leidinggevende, maar ook voor collega’s. Mensen herkennen elkaars én eigen gedrag in de nabespreking.”

Lees hier het hele artikel in het A + O fonds gemeenten magazine.

RTV Utrecht: Escaperoom structureel inzetten om politici en jongeren te verbinden

escaperoom structureel inzetten om politici en jongeren te verbinden

In Amersfoort is de raadszaal omgebouwd tot een Escaperoom voor jongeren. Dit was het resultaat van een prijsvraag van het ministerie van BZK. De hoop van de bedenker Pim Meijer: De escaperoom structureel inzetten om politici en jongeren te verbinden.

‘Meijer: “Het slot gaat om de raadszaal en dan hebben ze een aantal opdrachten die ze moeten oplossen in de juiste volgorde voordat ze kunnen ontsnappen. Ze krijgen er precies één uur voor.”

Jongeren moeten uit de zaal ontsnappen door opdrachten uit te voeren die over belangrijke maatschappelijke vraagstukken gaan waar raadsleden dagelijks mee te maken hebben.’

Bron: RTV Utrecht

Het hele artikel lezen? Klik hier. 

NOS.nl: Escaperoom geeft inzicht in talenten en kwaliteiten

steeds meer arbeidspsychologen zien waarde van escape rooms

Escaperoom hebben meer te bieden dan alleen vermaak, aldus de NOS. Een escaperoom geeft inzicht in talenten en kwaliteiten, zo ontdekken steeds meer psychologen. NOS.nl sprak o.a. met arbeidspsycholoog Annika van den Hoek:

“Een escaperoom geeft ons heel veel inzicht in rolpatronen, communiceren en samenwerken. Zo kijken we waar iemands kwaliteiten of talenten liggen”, zegt Van den Hoek. “Het is en een teamuitje en het is heel functioneel.

bron: NOS.nl

Meer lezen over de potentie die arbeidspsychologen in Escape Rooms zien? Lees hier het hele artikel.

NOS.nl: ‘Gemeente gebruikt escaperooms om meer jongeren naar de stembus te krijgen’

Deze escaperoom moet meer jongeren naar de stembus krijgen

Bij de Gemeente Druten hebben ze een alternatieve manier gevonden om jongeren te interesseren in het werk van de gemeente: Een Escape Room. De gemeente gebruikt escaperooms met het oog op de komende gemeenteraadsverkiezingen. Ze hopen dat meer jongeren dankzij de escape room de stembus zullen vinden.

“De gemeente Druten in Gelderland heeft twee escaperooms gebouwd om jongeren te interesseren voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. In de kelder van het gemeentehuis moeten de jongeren hackers verslaan en zo de verkiezingen redden. Na een uur, als ze buiten staan, weten ze als het goed is meer over het werk dat hun gemeente doet.”

Bron: NOS.nl

Lees het hele artikel hier