Serious Gaming

Serious Gaming

De mobiele escaperoom voor teamontwikkeling is een product van Pentascope. Het is een middel om op een leuke manier aan de slag te gaan met teamontwikkeling. Het valt daarom bij ons in de categorie ‘ Serious Gaming ’.

Learning by doing

Interesse in serious gaming, maar op zoek naar iets anders dan de escape room? Pentascope gelooft in ‘Learning by doing’. De snelheid van leren is niet meer bij te benen. In plaats van analyseren, plannen en voorspellen, moeten we improviseren en experimenteren om de nieuwe werkelijkheid te kunnen begrijpen. Serious gaming biedt een handvat om dit te kunnen.

Serious gaming – meer dan vermaak

Een serious game heeft een ander doel dan een regulier spel. Onze escaperoom heeft als doel ‘teamontwikkeling’. Een reguliere escaperoom heeft als doel ‘vermaak’. Op deze manier kun je een hoop spelvormen inzetten om een leuke manier je doel te bereiken. Maar de spelvorm moet dan wel passen bij het doel. Daarom gaan we bij Pentascope altijd eerst op zoek naar het doel, en kijken we daarna welke spelvorm daarbij zou kunnen passen. Bij ‘teamontwikkeling’ past de escaperoom, maar om een dialoog op gang te brengen is een quizgame waarschijnlijk interessanter.

Maatwerk: Wat past bij jullie?

Bij Pentascope hebben we inmiddels een aardig assortiment aan serious games. De meeste hiervan zijn op maat ontworpen voor de opdrachtgever. Je kunt hierbij denken aan kaartspellen, bordspellen en quizgames. Maar je kunt ons ook vragen voor augmented reality en theatrale simulatie. Interesse in een andere vorm van serious gaming? Of vind je escaperooms leuk, maar op zoek naar een ander doel dan teamontwikkeling? Neem contact op, dan kunnen we gaan kijken hoe we iets kunnen ontwerpen dat bij jullie past.